ПУБЛІЧНЕ ОБГОВОРЕННЯ ОСВІТНІХ ПРОГРАМ

22 березня 2023 року кафедра обліку, аналізу і оподаткування прийняла активну участь в обговоренні освітньо-професійних програм «Облік і оподаткування» другого магістерського рівня та першого бакалаврського рівня за спеціальністю 071 «Облік і оподаткування» щодо їх удосконалення. Зустріч була організована кафедрою обліку і оподаткування та маркетингу Мукачівського державного університету.

Відкрила зустріч д.е.н. проф. Ліба Наталія Степанівна яка зазначила, що подібна зустріч проходить вже не вперше та наголосила на необхідності і важливості обговорення якості і наповнення освітніх програм.

До обговорення представлені дві освітні програми рівня бакалавр та магістр. Загальна мета освітніх програм обох рівнів – забезпечити здобувачеві вищої освіти засвоєння знань у сфері обліку, оподаткування, контролю та аналізу  на належному рівні та розвиток професійних умінь і навичок, що надасть можливість вільного доступу до працевлаштування та наукової діяльності.

В обговоренні прийняли участь гаранти освітніх програм, представники підприємств та організацій, випускники, здобувачі освіти, науково-педагогічні працівники, потенційні роботодавці, вчені з різних закладів вищої освіти України, зокрема:  д.е.н. доцент, завідувач кафедри обліку, аналізу і оподаткування Черкаського державного технологічного університету Гавриленко Валентина Олександрівна, к.е.н., доцент, завідувач кафедри обліку, аудиту та оподаткування Хмельницького національного університету Скоробогата Лариса Вікторівнад.е.н., професор, завідувач кафедри обліку і оподаткування Уманського НУС Мельник Людмила Юріївнад.е.н., професор, завідувач кафедрою обліку і оподаткування,  Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника, заслужений діяч науки і техніки України Баланюк Іван Федоровичд.е.н., професор, завідувач кафедри економіки підприємства Кам’янець – Подільського національного університету імені Івана Огієнка  Мазур Наталія Анатоліївна, к.е.н, директор аудиторської компанії «Варіанта» Голубка Ярослав Володимировичголовний бухгалтер ТОВ «Інтер-Каштан»  Цирова Наталія Федорівна,  фінансовий директор ТОВ «Макпетер»  Турянчик Юрій Васильович, здобувачі вищої освіти та інші.та інші.

В цілому стейкхолдерами було схвалено презентовані ОПП, а також надано пропозиції щодо їх удосконалення в частині відповідності вимогам сталого розвитку та поствоєнного відновлення економіки України.

Щиро дякуємо організаторам зустрічі за жваве обговорення та цінні пропозиції задля удосконалення освітніх програм.