Студенти та викладачі кафедри долучилися до засідання круглого столу «#StandWithUkraine. Stop Dіsinformation»

Викладачі та студенти кафедри обліку, аналізу і оподаткування 07 лютого 2023 року взяли участь у засіданні круглого столу «#StandWithUkraine. Stop Dіsinformation» – захід, спрямований на фахове обговорення актуальних питань із протидії дезінформації в Україні та світі. До події долучилися понад 150 учасників із різних регіонів України та закордонні гості.

Круглий стіл  проведений у межах проєкту «#StandWithUkraine. Stop Disinformation», метою якого є підвищення поінформованості молоді як агентів змін у суспільстві з питань технологічних рішень для протидії кампаніям із дезінформації. Партнерами проєкту є громадська організація «Асоціація Ноосфера», 10 закладів вищої освіти України, в яких діють науково-технічні лабораторії Noosphere Engineering School (NES), зокрема Черкаський державний технологічний університет, Науково-дослідний інститут ім. Я.-У. Сандала, Міжнародна мережа досліджень європейської інтеграції «EUROSCI», громадська організація «Ендшпіль» та інші стейкхолдери.

Серед головних питань круглого столу обговорювалися такі:

– дезінформація: виклики демократичного світу;

– основні уроки російсько-української інформаційної війни;

– майбутні тенденції в кампаніях дезінформації;

– роль освіти в протидії кампаніям з дезінформації та підвищенні обізнаності.

Окрім цього, презентовано посібник «Guarding the truth: countering disinformation campaigns», що стане в нагоді викладачам та студентам у межах освітніх курсів із дезінформації.

Засідання круглого столу стало заключною подією в масштабному проєкті  «#StandWithUkraine. Stop Dіsinformation», що тривав із  липня 2022 року до лютого 2023 року завдяки Стипендіальній програмі ЄС для лідерів громадянського суспільства країн Східного партнерства за підтримки Європейського Союзу.