Зустріч студентів спеціальності 071 «Облік і оподаткування» з омбудсменом

07 березня 2024 року відбулася зустріч студентів спеціальності 071 «Облік і оподаткування» з омбудсменом учасників освітнього процесу ЧДТУ, який є представником професорсько-викладацького складу, наділений дорадчими повноваженнями та повноваженнями щодо захисту прав, свобод та інтересів учасників освітнього процесу – Старовойтенко Наталія Василівна.

На зустріч студентів із омбудсменом , Наталія Василівна зазначила, що захист прав учасників освітнього процесу закладів вищої освіти – – важливий аспект діяльності освітнього омбудсмена. Бо студенти, педагогічні, науково-педагогічні та наукові працівники закладів вищої освіти також можуть стикатися з різними проблемами, внаслідок чого порушуються їхні права в освіті. Освітній омбудсмен виступає посередником між навчальними закладами та здобувачами вищої освіти, співпрацюючи із різноманітними органами влади, зокрема правоохоронцями, а також із громадськими та міжнародними організаціями.

Студенти також були ознайомлені з порядком обирання вибіркових дисциплін, про відстоювання особистих кордонів у гуртожитку та як правильно працювати і навчатись одночасно.

Зустріч пройшла продуктивно та студенти здобули нові знання і отримали нові поради. Студенти активно брали участь у дебатах та обговореннях, ділилися своїми досвідом та ідеями з колегами. Захід з омбудсменом  став важливою подією для університетської спільноти, сприяючи обміну знаннями і досвідом між студентами та викладачами.